Binnen

Bijzonder en leren zwemmen

Zwemlessen speciaal voor kinderen met leer- en/of gedragsproblemen.

Bijzonder en leren zwemmen

Zwemlessen speciaal voor kinderen met leer- en/of gedragsproblemen.

Omdat deze kinderen als gevolg van hun aandoening kampen met leer- en/of gedragsproblemen vragen ze om een speciale aanpak. In het verleden vonden kinderen met specifieke leer- en/of gedragsproblemen hun weg in het speciaal onderwijs. Tegenwoordig gaan zij steeds vaker naar het reguliere basisonderwijs. Er worden nog wel zwemlessen verzorgd door een aantal scholen voor speciaal onderwijs, maar die groepen zijn vaak groot en met alle leer-en/of gedragsproblemen door elkaar. Hierdoor is een zwemdiploma vaak niet haalbaar.
Hierdoor komt er dus meer vraag naar ”speciale” zwemlessen. De kinderen geven vaak zelf aan dat ze niet alles begrijpen of dat de uitleg tijdens de zwemles te snel gaat. Wat nog veel belangrijker is, dat ze zich niet begrepen voelen tijdens de zwemles als ze op een andere manier op dingen reageren dan wat de lesgever gewend is.
Juist daarom gaan wij lessen geven van een half uur in kleine groepjes van maximaal 5 kinderen. Wij willen de kinderen met dezelfde leer- en/ of gedragsproblemen zoveel als mogelijk is, bij elkaar in een groepje les geven. Hierdoor worden de zwemlessen begrijpelijker en het belangrijkste misschien wel, vooral leuker!
Een ander bijkomend voordeel van deze kleine groepjes is dat de les heel gestructureerd en begrijpelijk zal zijn voor het hele groepje en er geen tijd verloren zal gaan aan de verschillende manieren van uitleg. Iedere beperking en/of gedragsprobleem vraagt een andere manier van lesgeven. Of dit nu is voor kinderen met Down Syndroom, AD(H)D, een vorm van autisme of al dan niet aangeboren hersenletsel. Dit zijn trouwens nog maar een paar voorbeelden waarbij leer- en/of gedragsproblemen voorkomen en waar wij de zwemlessen voor kunnen verzorgen.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

Losse les 1 op 1
41,15
Losse les 1 op 3
23,65
Losse les 1 op 5
16,80
Maandkaart 1 op 1 ( 1 kalendermaand geldig )
160,00
Maandkaart 1 op 3 ( 1 kalendermaand geldig )
91,70
Maandkaart 1 op 5 ( 1 kalendermaand geldig )
65,35