Werkwijze

Leren zwemmen begint met zwemplezier

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. In zwemlessen waarin kinderen zelf ervaren welke mogelijkheden ze hebben om zich te redden in het water. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Als een kind speelt, heeft het niet in de gaten dat hij leert zwemmen. Wist je dat een kind tijdens het spelen opener staat voor leren? Je zoon of dochter neemt dan meer op dan wanneer hij of zij ‘moet’ leren tijdens de zwemles. Daardoor leert je kind sneller zwemmen. Onze lesmethodiek gaat uit van intrinsieke motivatie en is gericht op het opbouwen van zelfvertrouwen in het water.

Spelen met een doel
Het lijkt misschien zo dat je kind alleen maar speelt, maar ondertussen is ieder spel of iedere oefening gericht op een doel. Van onder water gaan, het oefenen van ademhalen vlak voor het duiken, tot drijven, wenden, keren, springen en gekleed zwemmen. Het leren van de mooiste zwemslag is niet ons doel. We vinden het belangrijk dat een kind leert zichzelf te redden in water en daar tijdens de les plezier in houdt.

De hele zwemles actief in het water
Tijdens onze reguliere zwemlessen oefenen de kinderen zelfstandig met stuurkaarten van nijlpaard Jip. Zo brengen ze zoveel mogelijk tijd in actie door in het water. Tegelijkertijd heeft de zwemonderwijzer dan tijd om individueel aandacht te geven aan het leerproces van de kinderen. Naast onze reguliere zwemles, bieden we ook privé zwemles of zwemles voor kinderen met leer- en/of gedragsproblemen aan (Bijzonder & leren zwemmen).

Het zwemlestraject
We starten de zwemles in het ondiepe. Daar raakt je kind rustig vertrouwd met water. Later doen we meer oefeningen in diep water. We doen alle oefeningen zoveel mogelijk zonder hulpmiddelen. In een natuurlijke leeromgeving zonder hulpmiddelen, is voor je kind steeds duidelijk wat hij of zij al kan in het water. Tijdens het zwemlestraject wisselt je kind van zwemonderwijzer, die de vorderingen van je kind goed volgt en terug te zien zijn in het leerlingvolgsysteem. Voor onze zwemonderwijzers staat een leuke sfeer en een vertrouwd en veilig gevoel voorop. De ideale basis om te leren, voor ieder kind.

Samen zwemmen met papa of mama
Ook jij kunt je kind helpen om te leren zwemmen. Heb je je kind ingeschreven voor zwemles? Vanaf dan mag je kind gratis recreatief komen zwemmen tot het behalen van het A-diploma op woensdag en zaterdag. Om de vorderingen van je kind live te volgen hangen er in het restaurant 2 tv schermen. Hierop kunt u uw kind zien zwemmen. Op de eerste week van de oneven maand mag u op de zwemzaal naar uw kind kijken. De kinderen zwemmen dan verplicht met kleding aan.

Schrijf je in voor de zwemlessen!

Houd rekening met een wachtlijst

Inschrijven zwemles