Nijlpaard Jip

Samen met Jip op zwemles

Nijlpaard_Jip.width-800.jpg

Samen met Jip:

Sport- en recreatiebad Dol-fijn heeft een mascotte: nijlpaard Jip. Jip is het vriendelijkste nijlpaard dat er is. Samen met zijn vriendjes maakt hij avonturen mee in en rond het zwembad. We laten Jip graag zelf aan het woord.
“Hoi, ik ben Jip. Ik mag nu op zwemles, net als jouw zoon of dochter. Iedere zwemles ben ik erbij. Van de start van de zwemlessen, tot aan het halen van het diploma C. Worden jouw kind en ik straks vriendjes?”

Ontvang Jips inschrijfpakket
Bij inschrijving voor de zwemlessen, ontvang je een inschrijfpakket in een vrolijke schoudertas van Jip. Daarin zit een knuffel van Jip, een voorleesboekje over Jips eerste zwemles en het eerste, rode polsbandje, dat staat voor het eerste zwemlesniveau. Een praktische voorbereiding voor de eerste zwemles.

Werken met Jip
Jip zwemt ook mee tijdens de zwemles. “Ik ben dol op eten. Ik eet veel gras, peer, banaan, broccoli, watermeloen en wortel. In het water zoeken we samen mijn eten, dat in het zwembad ligt. Of we maken een onderwaterpuzzel, we zwemmen samen door een zeil onder water, we lopen over water over een mat of we spelen met watermeloenballen. Ik heb er nu al zin in!”, vertelt Jip. Met behulp van opduikfruit en –groente en andere spelmaterialen, leren kinderen op speelse wijze zwemvaardigheden. Ook gebruiken we stuurkaarten tijdens de zwemles. Dat zijn waterbestendige illustraties, waarop Jip uitlegt welke oefening je kind gaat doen. Zo kunnen kinderen zelfstandig in groepjes werken. De zwemonderwijzer heeft goed overzicht wie wat al kan. Zo volgt je kind zwemles op maat. Kinderen die dat nodig hebben, krijgen extra aandacht. En hij/zij brengt bijna de hele les door in het water.Lees alles over onze werkwijze

Ook als je kind zijn diploma haalt, is Jip erbij. Het wordt een echt afzwemfeest. Jouw zoon of dochter krijgt daarna een mooi cadeau van Jip.

Ga voor goud
Jip heeft een educatieve rol tijdens onze zwemlessen. Hij maakt de zwemlessen nog leuker. Want water is het leukste speelgoed dat er is! Alle speelse lesvormen hebben een doel en bootsen praktijksituaties na. We vinden het belangrijk dat je kind de zwemlessen leuk vindt en gemotiveerd blijft om het Zwem-ABC te behalen. Om zwemveilig en zelfredzaam te worden. Je kind krijgt na het rode Jip-bandje bij de overgang naar een nieuw bad (niveau), vervolgens een nieuwe kleur en gaat voor brons (diploma A), zilver (diploma B) en uiteindelijk goud (diploma C).